Vackra promenadstråk i Sverige

Promenadstråk i vackra Sverige

 

Att promenera är något som både skapar lugn och ro i sinne samt kropp. Motion och frisk luft har alltid varit två huvudsaker för att människor ska må bra och hålla sig friska. Ännu bättre blir det om man går vid ett vackert promenadstråk som antingen kan vara omgiven av skog eller öppna landskap. I en stressig vardag så finns det inget skönare och fridfullare än att ta en paus och bara få gå ut i naturen. Det behöver alla människor och ibland finns det vackra promenadstråk där man bor eller så behöver man åka någonstans.

Promenadstråk på vackra västkusten och Sigtuna

Västkusten är känd för sina salta hav och frisk luft. För att få ut det bästa av västkusten är ett måste att besöka Smögen, Bohuslän där du kan vandra på träbryggan som är ett hyfsat långt promenadstråk. Om du älskar fisk och skaldjur har du kommit helt rätt då Smögen är ett känt fiskesamhälle. Det finns massa mysiga bodar, restauranger, butiker samt att du får andas in den friska havsluften och även ta dig förbi fiskauktionen som är en av de få som finns i landet.

En av de äldst bevarade städerna i Sverige är otroligt vackra Sigtuna i Uppland. När du går på det promenadstråk som finns har du färgglada byggnader och hus. I byggnaderna finns allt ifrån caféer, restauranger och butiker som kommer ta dig tillbaka i tiden. Slingan tar dig till havet och varför inte ta en liten paus på ett fik och återhämta dig. Ifall du någon gång skulle befinna dig i Shanghai så hittar du även en kopia av just Sigtuna vilket vi svenskar ska vara stolta över.

Historia sevärdheter och inspelningsplatser

Karlskrona i Blekinge sägs vara staden där solen skiner mest i hela Sverige, det gjorde det under sommaren 2015. Sol under sina promenader tackar vi inte nej till och staden har även en hel del att erbjuda. Staden är hem till många badplatser, naturreservat och vandringsleder vilket gör att man kan välja på vad man vill se under sitt promenadstråk genom staden. Marinmuseet och Kungsholms fort är några sevärdheter du kan se medan du vandrar genom staden och som avslutning är ett härligt alternativ ett besök i Wämöparken.

Vem vill inte gå på samma gator som Kurt Wallander? Det kan du givetvis göra genom att besöka Ystad i Skåne och besöka alla inspelningsplatser. Gå på de mysiga gatorna bestående av kullersten och se de färgglada små husen. Några sevärdheter som du bör passera är även Gråbrödraklostret, Mariakyrkan och stadens teater: Ystads teater. Om du fortsätter att gå finner du även promenadstråk till alla härliga badstränder och en fem mil lång kust som heter duga. Varför inte ta ett dopp i det blå och svalka av sig efter promenaden.

Vårt vackra Sverige

Sveriges avlånga landskap är vackert och borde utforskas mer. Den svenska naturen erbjuder en mängd vackra platser och upplevelser som du inte kommer bli besviken på. Att gå på ett av landets vackra promenadstråk är inte bara gratis utan du får även se oerhört mycket och får både motion samt frisk luft. Besök allt ifrån vackra västkusten till den äldst bevarade staden i Uppland. Ifall du föredrar Skåne hittar du både sandstränder och historiska byggnader och platser som kommer dra dig in i en magisk värld.